úterý 20. května 2014

Jarní hraničářské shledání 2014 - Spring ranger session 2014




      Ano, i letos budeme pořádat setkání hraničářů mající za cíl prohloubení znalostí o životě v přírodě. Ukážeme si tradiční způsoby rozdělání ohně, vyzkoušíme upéct bannok, postavit malou pícku a upravit mnohé potraviny k jídlu, nebo konzervaci.

      Pokud se chcete přijet podívat, tak vás budeme čekat v pátek mezi 17:30 a 19:00 na železniční stanici v Lanšperku okr. Ústí nad Orlicí (49°59'33.796"N, 16°26'50.092"E). Po té se pěšky přesuneme na místo konání vzdálené zhruba osm kilometrů, kde rozbijeme tábor. Zbytek večera bude věnován poznávání nových přátel.

      V sobotu začneme se stavbou pícky, k obědu si vykucháme a upečeme ryby. Během odpoledne ve volnějším tempu si se zájemci procvičíme rozdělávání ohně křesáním a nebo třením. Bude možnost výroby práchna. K večeru usušíme maso a upečeme bannok, večer u ohně snad i něco zazpíváme.

      V neděli upečeme oběd v Setonovu hrnci a v pícce hléb, Popovídáme si o primitivních zbraních a ukážeme trochu sebeobrany. Po obědě bude čas už pouze na loučení a odjezd.

      Pokud máte zájem dorazit, prosím přihlašte se na Facebooku nebo zde v komentářích. Připomínám ještě kostýmovou povinnost. Pro nové návštěvníky je možná úleva, stačí, když přijedete v haleně se stylově zabaleným vybavením. Rádi bychom se vyhnuli moderním plastovým materiálům, pocit z výsledné atmosféry je pak mnohem silnější. Domů nepošlem nikoho, ale byli bysme rádi, abyste náš dress code respektovali a volili raději přírodní pastelové barvy.

      S přípravou setkání musím oznámit ještě jednu důležitou věc a to, že jsme letos nuceni vybrat poplatek na zajištění režije ve výši 100,-. Jedná se o částku ze které budou financovány ryby, maso na sušení a suroviny na chléb. Na místě dojde k podrobnému vyučtování. V žádném případě se nejedná o kurzovné, sektkání je, bylo a nadále bude zdarma. Částku poukazujte na č. účtu 199472178/0600 se zpravou pro příjemce "hraničáři".

Hraničáři z Pustin

Žádné komentáře:

Okomentovat